Estate planning

Estate planning: waar moet je rekening mee houden?

Een vaak veel besproken maar weinig toegepast begrip. Maar wat betekent estate planning daadwerkelijk? Wat is jouw belevenis bij estate planning?
Voor ons is estate planning de begeleiding op fiscaal en juridisch gebied van de overgang en het behoud van het (familie)vermogen. Wij helpen jou met de volledige planning van jouw vermogen, van de wieg tot aan de dood. Samen bepalen we aan wie de nalatenschap toekomt en hoeveel belasting daarover verschuldigd is. Hierbij maken wij een vergelijking tussen de belastingdruk in de huidige situatie en de meest optimale situatie.

Gratis fiscale scan

Ik ontdek welke financiële risico’s je loopt en hoeveel fiscale winst je kunt behalen.

Het erfrecht.

Bij estate planning krijg je te maken met het erfrecht.

Wanneer iemand geen testament laat opstellen, bepaalt het erfrecht wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij erven. De regels hiervan staan in het Burgerlijk Wetboek. Volgens het erfrecht erven alleen echtgenoten, geregistreerde partners en bloedverwanten.

"Ik ben als ondernemer bezig met geld verdienen en minder met de vastlegging hiervan. Consilium helpt me om naast belasting te besparen, ook de financiële administratie op orde te krijgen. Voor iemand die zelf niet veel heeft met de administratieve werkzaamheden, is het fijn dat ik bij Consilium terecht kan om mij volledig te ontzorgen."
Casper Vos
Olgreen, Almere
5/5
"Ik vind het fijn dat het bij Consilium niet alleen getallen en rapporten draait, maar juist om persoonlijk contact en vertrouwen!"
Tony Christoffel
Smit & Honig ICT te Rijswijk
5/5

Estate planning en de wet.

Volgens de wet zijn er vier groepen bloedverwanten, te weten echtgenoten of geregistreerde partners, ouders, broers en zussen, grootouders en overgrootouders.

Wanneer je met iemand samenwoont kun je zonder testament niet van de ander erven. In een samenlevingscontract kunnen wel dingen worden vastgelegd. Dit is een kort voorbeeld van hoe belangrijk het kan zijn om goed na te denken over wat er gebeurt met jouw nalatenschap als jij komt te overlijden. Het doel van estate planning in het algemeen is ervoor zorgen dat een nalatenschap zo voordelig mogelijk wordt overgedragen aan de erfgenamen. Zoals iedereen weet, wordt over een erfenis standaard een behoorlijk hoge erfbelasting betaald. Deze wordt als oneerlijk ervaren, daar deze belasting over een reeds netto euro berekend wordt.

Tijdens het leven kan er behoorlijk worden bespaard als tijdig wordt gepland. Denk hierbij ook aan een schenkingsplan of afscherming van het vermogen via een stichting. Jouw eigen ideeën over een optimale verdeling van de nalatenschap inventariseren wij graag. Wij helpen jou om ook na overlijden financiële controle te houden. Dit creëert rust en financiële onafhankelijkheid tijdens leven.

Hulp nodig met jouw belasting?

Neem dan gerust contact op met onze fiscalist Patricia van der Kroft!

Onze trotse partners

Onze planning diensten

Tax planning

We leveren diensten met software en standaarden als basis. Dit gaat echter niet ten koste van het persoonlijke contact.

Estate planning

Eén van de belangrijkste verantwoordelijkheden van ondernemers is het voorspellen van de toekomst.

International planning

Veel ondernemers geven hun aangifte graag uit handen. Begrijpelijk, want zij besteden liever hun tijd aan het bedrijf dan aan de fiscus.

Gratis fiscale scan zodat jij belasting kan besparen

Na het invullen van onderstaand formulier neemt Patricia contact op om jouw financiële situatie te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend. Voor direct contact ga je naar onze contactpagina